Wie zijn wij

Den Hoogekamp

Wij zijn Jan de Bie en Jacqueline Horsten - de Bie en we hebben samen 3 kinderen.

Sinds een aantal jaren krijgen wij de ruimte om op boerderij "Den Hoogekamp" in Vuren een aantal dieren te houden waaronder een aantal zeldzame huisdierrassen zoals het Drents Heideschaap, het Lakenvelder Rund, Nederlandse Landgeiten en Hollandse Sabelpootkrielen

Het verzorgen, fokken en trainen van deze dieren wordt vooral gedaan door Jacqueline.
Jan neemt met name de zaken er omheen en de verwerking van het vlees voor zijn rekening.
Onze hobby's sluiten op deze manier naadloos op elkaar aan.

Wij zijn stamboekfokker van het Drents Heideschaap en het Lakenvelder Rund die wij op een natuurlijke manier houden.
Het scheren van de schapen doen wij met de hand en de lammetjes en kalfjes worden in de buitenlucht geboren.
Af en toe gaat er een exemplaar naar de slager. Het vlees van beide oorspronkelijk Nederlandse rassen is van sublieme kwaliteit. Ook maken wij smakelijke producten zoals droge worst en leverworst bereid met kruiden uit onze eigen tuin.
Nederlandse Landgeiten sieren de kudde heideschapen en de Shetlander wordt meestal aangespannen ingezet voor werkzaamheden op het land. 
Onze witte Boerenganzen zorgen voor het korthouden van het gras op het `landje` en de cavia´s en konijnen zijn er voor de gezelligheid.
De Haflinger wordt door de `meiden` uit het gezin onder het zadel gereden en de varkens maken "onze boerderij" compleet.

Naast allerlei landbouwdieren hebben wij ook een aantal getrainde en in de praktijk ingezette jachthonden (Flatcoated Retrievers) en (jacht)fretten.
Wij doen beiden aan vliegvissen en in de rookton bereidt Jan de vis en het vlees.
Eieren hebben we van onze Hollandse Sabelpootkrielen en van de wilgentenen die op het land groeien worden eendenbroedkorven gemaakt.

De Boerderij